POSTUP: Zemiaky si ošúpeme a dáme variť v osolenej vode domäkka. To isté spravíme aj so šparglou. Keď sú dostatočne uvarené, odstavíme z ohňa, zlejeme vodu. Čerstvý špenát zalejeme v site vriacou vodou. Vo veľkej nádobe zmiešame špenát, šparglu, tvaroh, trochu zrejúceho syra, štipku muškátového orecha, soľ, korenie a vznikne nám krásna zmes. Pekáč vymastíme maslom, obložíme zemiakmi, naplníme zmesou, zalejeme 1/2 hrnčeka smotany, navrch naukladáme kúsky masla a posypeme zvyškom syra. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 20 minút a potom trochu zvýšime teplotu a pečieme ďalších 15minút do chrumkava. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
utorok 18. októbra 2011
Špenátovo- šparglový koláč so zrejúcim syrom
POSTUP: Zemiaky si ošúpeme a dáme variť v osolenej vode domäkka. To isté spravíme aj so šparglou. Keď sú dostatočne uvarené, odstavíme z ohňa, zlejeme vodu. Čerstvý špenát zalejeme v site vriacou vodou. Vo veľkej nádobe zmiešame špenát, šparglu, tvaroh, trochu zrejúceho syra, štipku muškátového orecha, soľ, korenie a vznikne nám krásna zmes. Pekáč vymastíme maslom, obložíme zemiakmi, naplníme zmesou, zalejeme 1/2 hrnčeka smotany, navrch naukladáme kúsky masla a posypeme zvyškom syra. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 20 minút a potom trochu zvýšime teplotu a pečieme ďalších 15minút do chrumkava. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára