utorok 18. októbra 2011

Špenátovo- šparglový koláč so zrejúcim syrom


POTREBUJEŠ:  zemiaky, šparglu, špenát, hrudkový tvaroh, sójovú smotanu na šlahanie, zrejúci syr podľa vlastného výberu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový orech, petržlenovú vňať

POSTUP: Zemiaky si ošúpeme a dáme variť v osolenej vode domäkka. To isté spravíme aj so šparglou. Keď sú dostatočne uvarené, odstavíme z ohňa, zlejeme vodu. Čerstvý špenát zalejeme v site vriacou vodou. Vo veľkej nádobe zmiešame špenát, šparglu, tvaroh, trochu zrejúceho syra, štipku muškátového orecha, soľ, korenie a vznikne nám krásna zmes. Pekáč vymastíme maslom, obložíme zemiakmi, naplníme zmesou, zalejeme 1/2 hrnčeka smotany, navrch naukladáme kúsky masla a posypeme zvyškom syra. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 20 minút a potom trochu zvýšime teplotu a pečieme ďalších 15minút do chrumkava.  Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára