piatok, 14. októbra 2011

Vegetariánske Chilli con Carne


POTREBUJEŠ: sójovú drť, zeleninový vývar, kmín, cibulu, cesnak, olej, fazuľu (domäkka predvarenú), paradajky nakrájané na väčšie kusy, trošku červeného vína, šťavu z citróna, chilli, soľ, mleté čierne korenie, bazalku, oregano, čerstvú petržlenovú vňať, ako prílohu ryžu/ zemiaky.

POSTUP: Najprv si pripravíme sójovú drť klasickým spôsobom (uvaríme v zeleninovom vývare s trochou kmínu). Potom si očistíme a nakrájame na drobno cibuľu a cesnak. Do panvice dáme olej, pridáme cibuľu a cesnak a varíme pokial nezmäknú. Potom pridáme sójovú drť a varíme 3-4 minúty, pridáme bazalku, oregano a chilli  a opäť povaríme.
Po pár minútach pridáme paradajky nakrájané na väčšie kusy, trochu červeného vína a šťavu z citróna. Dobre premiešame, privedieme do varu a varíme 15 minút. Osolíme a okoreníme.
Po 15 minútach pridáme domäkka predvarenú fazuľu a petržlenovú vňat a varíme ďalších 15minút. Podávame s ryžou, ja som použila varené zemiaky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára