pondelok, 12. decembra 2011

Šošovicovo - ryžová miska


Potrebuješ: šošovicu, ryžu basmati, zeleninový vývar, rajčinu nakrájanú na menšie kusy, mrkvu nakrájanú na pásiky, píniové oriešky, rascu, chilli, mleté čierne korenie, sušenú saturejku, roztlačený censnak, garam masalu, čerstvú petržlenovú vňať.
Postup: Ryžu dáme variť v zeleninovom vývare (rovnaké množstvo ako keď varíme vo vode), pridáme šošovicu so saturejkou a spolu varíme až kým sa  vývar nevyparí. Potom podlejeme trochou vody, premiešame a pridáme ostatné koreniny (okrem petrž.vňate) a prísady (rajčinu, mrkvu a oriešky). Varíme a podlievame do zmäknutia. Podávame s petržlenovou vňaťkou :-)



                                                                         *   *   *





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára