Potrebuješ: šošovicu uvarenú v osolenej vode so saturejkou (tá je super proti plynnatosti), 1 náhradu za vajce, roztlačený cesnak, soľ, majorán, rascu, mleté čierne korenie, kurkumu a kari.
Postup: šošovicu zlejeme z vody, snažíme sa z nej vytlačiť všetku nadbytočnú vodu. potom vložíme do väčšej misy a roztlačíme vidličkou. pridáme všetky koreniny a náhradu vajca (hraška..) na vytvorenie hustej zmesy. tvarujeme do tvaru fašírok a prudko osmažíme na oleji.
Šalát: nastrúhame 1 menšie jablko, štvrťku červenej repy, jednu malú mrkvu. nakrájame kúsok póru, posypeme lanovými semienkami. pokvapkáme šťavou z polky limetky a 2 lyžičkami javorového (agave) sirupu. zamiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára