streda, 28. marca 2012

Jablkovo - fazuľové karí je naj!

Potrebuješ: 1 nadrobno nakrájanú cibuľu, olivový olej, 1čl mletej kurkumy, 1/2čl mletého nového korenia, 1/2 čl mletej škorice, 1/2čl mletej rasce, 1 veľké jablko nakrájané na malé kocočky, 1PL trstinového cukru, 1 hrnček bielej fazuľe cez noc namočenej, pol hrnčeka vody,soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cibuľu 2-3minúty pražíme na olivovom oleji, na miernom ohni. Pridáme koreniny  a pražíme ďalšie 2minúty. Potom pridáme jablko a cukor a 10minút podusíme. Potom pridáme fazuľu, podlejeme vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti a dusíme až kým fazuľa nezmäkne, v prípade potreby pridáme ešte trochu vody. Podávame s ryžou basmati alebo s thajskou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára