piatok, 2. marca 2012

Pečené cuketové plátky s tofu a zemiakmi



Postup: Zemiaky umyjeme a varíme v celku v šupe. Cuketu ošúpeme a dáme variť do mäkka v osolenej vode, ja som pridala kmín, bobkový list. Keď je cuketa mäkká usušíme ju papierovým servítkom a vydlabeme dužinu. Dužinu preložíme do taniera, zmiešame s polovicou údeného tofu, ktoré sme vidličkou rozmačkali, nasekaným cesnakom, tymiánom. Ak sa zmes nechce zlepiť dokopy, pridáme trošku vody a hladkej múky a zmiešame. Na plech dáme papier na pečenie, plátky cukety tam položíme a na vrch položíme vrstvu tofu zmesy. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme ich z ohňa, odkvapkáme vodu, položíme ich na plech a pučidlom na zemiaky ich mierne rozpučíme tak, aby stále držali v kope. Potrieme tenkou vrstvou olivového oleja, okoreníme (ja som použila soľ, červenú papriku, kmín) a dáme piecť na  200stupňov , zhruba na hodinu. Podávame so sojanézou alebo domácou vege tatarkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára