piatok, 14. septembra 2012

Paradajkové proso so zeleným šalátom

Asi nejakých 16 hodín pred varením som si namočila do čistej vody: malú lyžičku horčičného semienka, za pohár prosa, a za hrsť sušených rajčín.
Na rozpálený olivový olej som nasypala asi pol lyžičky rasce a odkvapkané namočené rajčiny. Chvíľu som pražila a pridala na menšie kusy nakrájanú väčšiu paradajku, štipku soli, lyžičku kurkumy, pol lyžičky kari a garam masali, štipku koriandru a podliala trochou vody aby sa z paradajok stala taká hustejšia kaša. Potom som pridala asi pol mrkvy nakrájanej na pásiky a strúčik cesnaku na jemno. Nechala ešte chvíľu dusiť a po chvíli som vmiešala prepláchnuté a odkvapkané proso, párkrát premiešala a naložila na tanier. Tam som si naukladala čerstvé listy šalátu, ľadového šalátu, mangold a pažítku. Nakoniec som to celé pokvapkala šťavou z pol limetky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára