streda 8. februára 2012

Vegetariánska nesmažená verzia fast foodu


Postup:  Zemiaky v šupe dáme variť až kým nezmäknú, zatiaľ si nakrájame polovicu červenej repy a jednu veľkú mrkvu na hrubé pásiky. Keď sú zemiaky uvarené  pripravíme si plech na pečenie, na ktorý si dáme papier na pečenie. Naň potom rovnomerne nasypeme nakrájané zemiaky s repou a mrkvou.  Osolíme, posypeme rascou, majoránom, kari korením, pažítkou, pokvapkáme trochou olivového oleja a dáme piecť do chrumkava v 200stupňoch. Tak pol hodinku pred vytiahnutím z rúry, ešte prisypeme nakrájanú cibuľu a pokvapkáme medom.

Rajčinová omáčka:  Dve paradajky ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy, cibulu taktiež nakájame na väčšie kusy. Na olivovom oleji cibuľku opražíme do sklova, pridáme rajčiny a zalejeme trochou zeleninového vývaru, ktorý sme osolili. Paradajky necháme rozvariť, ochutíme strúčikom cesnaku a bazalkou. Ja som ešte nakoniec  pridala trochu thajskej červenej kari pasty, aby to bolo pikantnejšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára