utorok, 13. marca 2012

Špagety so špenátovým pestom, mozzarelou a tekvicovými semiačkami


Vlasta Baránková, Rozhovory I, Rozhovory II, 1984
prsteň - Burza starožitností, Trenčín



 Špenátové pesto: V mažiari som rozdrtila za hrsť píniových orieškov, 3 strúčiky cesnaku, bazalku, soľ, lyžicu olivového oleja, nadrobno nakrájaný špenát, kúsok údeného tofu, lyžičku kokosového mlieka a vytvorila z toho hustú zmes ktorú som vmiešala do uvarených špagiet...

2 komentáre:

  1. hmmm vidím, že tuná budem často chodiť po inšpiráciu! zaujalo ma, že si použila aj tofu a kokosové mlieko na prípravu pesta. ja som domáce pesto ešte neskúšala, vždy som lenivá a radšej si ho kúpim, ale asi by sa to patrilo napraviť..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono to bolo cele taka inprovizacia, kedze som mala doma kusok tofu, trochu spenatu, tak som si povedala, ze to skusim dat dokopy :) a to kokosove mlieko to cele pekne zjemnilo. dakujem ti za odozvu :)

      Odstrániť