streda 24. augusta 2011

Pečená plnená tekvica s cesnakovou smotanou



Potrebuješ: malú tekvicu, cibuľu, rastlinné maslo, 2 strúky cesnaku, sójovú drť, mrkvovú drť, petržlenovú vňať, zeleninový vývar, sójovú smotanu , olej, soľ, čierne korenie, celý kmín
Postup: Najprv si pripravíme sóju klasickým spôsobom - vyvaríme v zeleninovom vývare (ja pridávam aj kmín). Keď zmäkne a nasaje chuť, zcedíme a vymačkáme z nej nadbytočnú vodu. Na oleji speníme cibuľu, pridáme sójovú drť, mrkvovú drť a koreniny. Chvíľu miešame a odstavíme z ohňa. Tekvicu umyjeme a vydlabeme dužinu. Dno tekvice posolíme a naukladáme pár tenkých plátkov masla. Potom vyplníme sójovo - mrkvovou zmesou. Tekvicu položíme na vymastený plech a dáme piecť na cca 200 stupňov, až kým  nezmäkne. Počas toho si veľmi rýchlo pripravíme cesnakovú smotanu - zmiešame sójovú smotanu s rozlysovaným cesnakom a čierným korením. Po zmäknutí tekvice, ju vytiahneme z rúry, necháme chvíľu odstáť a potom ju naporcujeme. Na tanieri ju prelejeme cesnakovou smotanou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára