piatok, 14. októbra 2011

Chrumkavé cesnakové sójové kúsky s varenými zemiakmi a dusenou paradajkou


POTREBUJEŠ: sójové rezance, zeleninový vývar, sójovú omáčku, kmín, červenú mletú papriku, chilli, cesnak, mleté čierne korenie, paradajku, zemiaky,  petržlenovú vňať.

POSTUP: Sójové rezance uvaríme v zeleninovom vývare, zmiešanom so sójovou omáčkou a kmínom. Keď je sója mäkká, vývar zlejeme a trochu si odlejeme do nejakej nádoby. Na panvici rozpálime olej a na silnejšom ohni opekáme sójové rezy, posypané mletou červenou paprikou, chilli, čiernym korením a roztlačeným cesnakom. Zatiaľ si nakrájame paradajku na väčšie kusy. Trochu zvyšného zeleninového vývaru zmiešame s vodou a dáme variť. Po zovretí pridáme nakrájanú paradajku. Tú takto dusíme, kým sa neodparí vývar. Sóju odstavíme z ohňa keď je chrumkavá a má hnedastú farbu. Podávame s varenými zemiakmi s  petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára