piatok, 16. marca 2012

Ražniči z tofu a šampiónov so zemiakmi


Zemiaky v šupe , nakrájané na koliečka, dáme variť. Cibuľu si nakrájame na väčšie kusy, tak, aby sa dali napichovať na špajdlu. Šampióny nakrájame na hrubšie plátky. Cesnak nakrájame nadrobno. Údené tofu nakrájame na kocky a do stredu každého kúsku vyžežeme malý otvor , do ktorého vložíme trochu  nakrájaného cesnaku. Potom každý naplnený kúsok tofu pokvapkáme sójovou omáčkou a obalíme v mletej červenej paprike. Na špajdle striedavo napichujeme tofu kúsky, šampióny a cibuľu. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme ich z ohňa, zlejeme vodu a necháme trochu vychladnúť. Na plech položíme papier na pečenie, uložíme naň ražniči a zemiaky, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a posypeme tymiánom. Dáme zapiecť zhruba na pol hodinku na 150-200 stupňoch.  V priebehu pečenia ražniči aj zemiaky občas poobraciame, nech sa nám pekne  zapečú zo všetkých strán.

1 komentár:

  1. mňam! ďalší recept do zbierky ;) dobrá knižka, aj ju máš otvorenú na strane s mojím obľúbeným filmom :)

    OdpovedaťOdstrániť